Tuesday 13 December 2011

Na kmetih - Murchison

Imate sreco - lije kot iz skafa, tako, da medtem ko cakava, da vsaj malo neha, nimam drugega za poceti kot pisati blog.
Najina naslednja postojanka je bil Murchison, oziroma kmetija 20 km izven, kjer zivi se en izmed Gordonovih prijateljev - Stephen.
Gordonov opis Stephena je bil, ce citiram, da je ''quite a character''. Iste besede je uporabil Joe, ki naju je zapeljal do njega, ko ga je prvic videl. In isto sva si mislile midve. Navzven izgleda kot bozicek: dolga bela brada, trebuscek, ... Je oce 5 otrok, ki jih je imel z 4 zenskami (kontracepcija sploh ne). Vsi otroci so umetniki (in to hardcore, tudi po videzu). Pri njem trenutno zivita 2. Zivi v stavbi, ki je bila nekoc hotel. Elektriko generira s pomocjo generatorja, vodo segreva s pomocjo ognjisca, wc je na strbunk za veliko potrebo, za malo je tu sadovnjak. To je precej zanimivo predvsem, ko med tem vate buli konj ali pa kokos skace okoli tebe. Poleg omenjenih zivali so na kmetiji tudi krave in miljarde tistih malih nadlog - sandflys. Edina stvar, ki primanjkuje, je omrezje. Pa je vseeno, kljub vsemu temu, Stephen ponosen lastnik Macbook-a pro vrednega par tisoc eur in se nekaj podobnih igrack.
Lepo je bilo piti domace mleko, jesti domaco hrano (sploh glede na to, da sva spet zivele pri odlicnemu kuharju), najlepsa stvar pri vsemu pa so bili konjicki. Stephen naju je namprec prosil, da mu kobilo B.O.S. pripeljeva iz pasnika oddaljenega nekaj km do doma. Ana na kobili, jaz pa s strikom v roki - prava atrakcija za mimovozece.
Poleg tega, Stephenova hci dela na flying fox-u, tako, da sva znova prisparale nekaj denarja. Cez najvecji Novozelandski viseci most, sprehod po dezevnem gozdu, nazaj pa polet cez reko.
Tam sva se zal zadrzali le 2 noci, saj sva ugotovili, da nama ze resno primanjkuje casa. O nadaljnih dogodivscinah pa v naslednjem postu.

Precej dolg, ne?

In the jungle, the mighty jungle...

Na tehle sedezkih se leti nazaj

Mislim, da tu komentar ni potreben

Pogled na del Stephenove posesti - iz hriba kamor sva morale zlesti po omrezje

No comments:

Post a Comment