Tuesday 27 December 2011

Vzhodna obala - in s tem zakljucek sightseeinga

Za vas pa to pomeni konec zanimivega branja. Od zdaj naprej sva jaz in Ana bolj na relax (ker sva do sedaj toooliko garale=)
No, pa gremo po vrsti. Pri prejsnjem postu se nisem zakljucila z Dunedinom in okolico. Manjka se izlet na polotok Otago in ogled edinega gradu na NZ. Ce je samo en, si ga clovek vendar mora ogledati! Kej vec pa nimam za povedati o tem, tema je precej brezvezna za Evropejce, ki so navajeni gradov na vsakem koraku=)

Larnach castle

Odlocili sva se, da bova se istega dne zaceli najino pot proti severu, saj nama je zmanjkovalo casa. Najin cilj za tisti dan je bil pravzaprav nedefiniran, saj sva imele edino zeljo priti cim dlje in ostati ob obali, saj se na tem obmocju zadrzujejo pingvini. V morju sva jih ze videli, samo pingvina ne vidis dokler ga ne vidis hoditi. Na obalo pa se vracajo ob mraku. Spet sva imele veliko sreco s stopom. Ustavil nama je ucitelj, ki zivi v Oamaru. Na poti naju je peljal na ogled Moeraki boulderjev (se ena izmed unetnin narave) in nama povedal kje v Oamaru lahko vidimo pingvine. Po nastanitvi v kampu in vecerji sva se odpravili na to mesto in malce pocakali. Potem pa se je zacela zabava.
Najprej je Ana opazila crne pikice na morju. Potem jih je bilo vedno vec. In koncno prva skupina na obali, zal precej oddaljena. Neverjetno zabavni so. Kot otroci, pridejo na obalo, nekajkrat se se okopajo, ven iz vode in nazaj not,... Na koncu se odpravijo v svoja gnezda. Medtem ko sva opazovale to razposajenost, pa so priplavali se ostali. Preseneceno sva ugotovile, da so cloveske druzbe popolnoma navajeni, vsaj tisti, ki so imeli gnezda blize cesti. Tako sva malcke v fraku lahko opazovale iz razdalje pol metra!


Moeraki boulders

Blue penguin

V centru mesta pa sva nasli novo igracko

Naslednja destinacija je bil Mt. Cook in okolica z jezeri znamenite turkizne barve. O tem bi lahko napisala kar nekaj informacij, vendar bi bila to lekcija iz geografije in, ker stric google vedno lahko priskrbi informacije, ce si jih kdo zeli (in ker je ura ze pozna) bom spet nadomestila besedilo s slikami.


Mavrica nad jezerom Tekapo

Bocna morena in v ozadju Mt. Cook

Jezero Pukaki

To je to, kar se tice turizma. Od tam naju je pot vodila do Waipare, kjer sva ze nekaj dni. Vec o tem naslednjic!
Lahko noc!

No comments:

Post a Comment